100% garancija na zadovoljstvo

Ekspresna dostava v 1-2 dneh

Brezplačna poštnina nad 30 eur!

14-dnevna pravica do vračila

Slovenska blagovna znamka

Preverjena kakovost

100% garancija na zadovoljstvo

Ekspresna dostava v 1-2 dneh

Brezplačna poštnina nad 30 eur!

14-dnevna pravica do vračila

Slovenska blagovna znamka

Preverjena kakovost

Kako ustaviti izpadanje las

Izpadanje las je ena najpogostejših težav po vsem svetu in prizadene kar tretjino prebivalstva. Vedeti pa moramo, da je to naravni pojav in nam ni potrebno skrbeti, če dnevno nekaj foliklov odpade. Povsem naravno je, da na dan izgubimo nekje do 100 las. S prekomernim izpadanjem las se borijo številni, vseeno pa je učinkovitih rešitev premalo. Naša rešitev je naravna.

Pripravili smo vam nekaj nasvetov, kako z naravno pomočjo ustaviti izpadanje las.

 

Vzroki za izpadanje las pri ženskah in moških

Obstaja veliko vrst izpadanja las, zato je iskanje vzrokov pravi izziv. Večina ni povezana s sistemsko ali notranjo boleznijo in tudi slaba prehrana ni pogost dejavnik. Lasje se lahko preprosto redčijo kot posledica vnaprej določenih genetskih dejavnikov in celotnega procesa staranja. Mnogi moški in ženske lahko opazijo blago fiziološko redčenje las, ki se začne že pri 30. in 40. letih. Življenjske neprijetnosti, vključno z boleznimi, čustvenimi travmami, hormonskimi spremembami, kot so nosečnost, puberteta in menopavza, lahko povzročijo izpadanje las. Tudi več zdravstvenih stanj, vključno z boleznijo ščitnice, pomanjkanjem železa in sekundarnim sifilisom. V kolikor opazimo pretirano prekomerno izpadanje las ali močno izpadanje las v šopih, ki ni normalno, je seveda priporočljiv posvet s strokovnjakom ali obisk zdravnika.

Najpogostejši prehranski povezavi pri izpadanju las sta pomanjkanje cinka in železa. Zaradi njihovega pomanjkanja so lasje krhki in izpadajo, lomljivi so tudi naši nohti, pojavi se utrujenost in bolj smo lahko dovzetni za različne okužbe. Toda veliko raziskav kaže, da so za izpadanje las krivi tudi premajhni vnosi naslednjih vitaminov in hranil; biotina, vitamina C, maščob, vitamina D, vitamina B12, vitamina A, bakra in selena.

 

Najpogostejši razlogi za izpadanje, rast in obnovo las so različni dejavniki:

  • starost (najpogostejši razlog),
  • genetika,
  • nihanje hormonov,
  • letni časi
  • pomanjkanje hranil (spremembe v prehranjevalnih navadah, diete…),
  • nezdrav način življenja,
  • stres,
  • kožne bolezni (včasih kot posledica mikoze).

Kako preprečiti izpadanje las

Bujna rast las ni samoumevna. Z izpadanjem ali motnjami rasti las se srečujejo mnogi. Do določene mere je izpadanje las normalen pojav – še zlasti veliko jih izpade v prehodnih obdobjih, jeseni in spomladi. Za preprečitev ne potrebujemo dragih tretmajev ali umetnih izdelkov, saj je za kvalitetno obnovo in zdrave lase potrebna naravna pomoč proti izpadanju las.

 

Lasem podarimo dodatno nego

Klasična nega las s šamponom in balzamom najverjetneje ne bo zadostovala. Izsušeni in poškodovani lasje potrebujejo dodatno nego, ki jo lahko zagotovimo na preprost in naraven način, brez dragih obiskov lepotnih in frizerskih salonov.

Z uporabo kokosovega ali kakavovega masla, ki poleg maščobnih kislin vsebujeta še vitamine in minerale, ki lase nahranijo in navlažijo. Tako lahko kot dodatna nega las služita na več načinov.

Maska za lase: Na vlažne lase nanesemo stopljeno kokosovo ali kakavovo maslo (kakavovo maslo se strjuje že pri okrog 25 stopinjah, zato pazimo da se ne strdi na laseh, saj ga je strjenega težko odstraniti), masko pustimo delovati na laseh 20-30 minut, nato pa lase kot običajno umijemo s šamponom.

 

Balzam za lase: Po šamponiranju nanesemo manjšo količino staljenega masla na lase in pustimo delovati 2-3 minute. Speremo s toplo vodo.

 

Negovalno olje za lase: Kokosovo olje vsebuje predvsem srednje verižne maščobne kisline in tako lahko prodre globoko v lase in jim nudi vlažilno nego. Nekaj kapljic raztopimo med prsti in nanesemo na suhe konice.

 

Masaža lasišča je eden boljših spodbujevalcev rasti las. Kaj potrebujemo za masažo lasišča? Kokosovo olje segrejemo v mikrovalovni pečici, pustimo, da se malce ohladi, dodajmo nekaj kapljic eteričnega olja rožmarina ter si vse skupaj nanesemo na lase in lasišče, ki ga nato nežno masiramo 5 minut. Nato si lase ovijemo v mokro brisačo, ki smo jo predhodno pomočili v vročo vodo, in pustimo na laseh vsaj 10 minut. Lase dobro razčešemo in operemo. Če bomo lase tako razvajali vsaj enkrat tedensko, bodo bolj voljni, sijoči in tudi rasli bodo hitreje.

 

Ustrezna prehrana in zadosten vnos tekočine

Vsi vemo, da dobra in zdrava prehrana vpliva na videz naše kože in prav nič presenetljivo ni, da enako vpliva tudi na naše lase. Če želimo, da lasje hitreje rastejo, je pomembno, da v telo vnesemo dovolj proteinov (ribe, oreški, jajca). Pomembni pa so tudi vitamin – vitamin A, C in E ter vitamini skupine B in železo, saj ti izdatno prispevajo k rasti in zdravju las.

Voda je ključnega pomena tako za normalno delovanje telesa kot tudi za lase. Dnevno jo potrebujemo vsaj 1 l na 25 kg telesne teže, če smo aktivni ali se zadržujemo v vročih in vlažnih okoljih, pa še nekaj več. Da jo res zaužijemo dovolj, si priskrbimo stekleničko za vodo, ki jo lahko imamo vedno s seboj.

 

Lase nahranimo od znotraj

Lepi lasje so prehranjeni lasje. Če želimo sijoče lase, se moramo vsaj okvirno držati načel zdrave prehrane, uživati veliko mineralov in vitaminov, predvsem vitamina B. Ena od najpomembnejših “sestavin” las pa je tudi beljakovina kolagen. Kolagen je tisti, ki lasem daje čvrstost in prožnost. Ker se po 20. letu sinteza kolagena v telesu začne nekoliko zmanjševati, je za bujno pričesko priporočljivo prehrani dodajati kolagen v prahu. Predvsem v prihajajočih poletnih mesecih, ko na lase negativno vpliva več zunanjih dejavnikov, je pomembna zadostna prehranjenost las.

Dodajanje določenih vitaminov v prehrano in sprememba življenjskega sloga, lahko vpliva na pospešeno rast ter zmanjšano izpadanje las. Naše telo potrebuje veliko pomembnih hranil za ustvarjanje novih las. Privoščite si MSM imenovan tudi mineral lepote. MSM je oblika naravnega organskega žvepla. Ker je hrana, ki jo uživamo pogosto močno predelana, ga s prehrano v telo dobimo v premajhnih količinah in ga zato dodatno uživamo kot prehransko dopolnilo. Uživamo ga v kombinaciji z vitaminom C, saj ima tako še boljšo absorpcijo.

 

Vitamin C je nujno potreben za zdrave lase!

Vitamin C je pomemben za zdrave lase. Pomaga pri proizvodnji kolagena, ki je nujno potreben za zdrave in sijoče lase. Deluje kot antioksidant in preprečuje izpadanje las. Veliko vitamina C najdemo v citrusih (pomaranče in limone) in v zeleni papriki. Priporočene dnevne količine so od 1,000 do 3,000 mg vitamina C.

 

Naravni vitamini za lase za močnejše, gostejše in sijoče lase.

Babe’s Hair Vitamins vsebuje najpomembnejše sestavine, ki so ključnega pomena za lepše in bolj zdrave lase.

Najboljša alternativa proti izpadanju las je zagotovo biotin. Biotin je vitamin iz skupine B-kompleksa, z oznako B8 in je najpomembnejše mikro hranilo za zdravje in lepoto naših las. Kolagen je pomembna beljakovina, ki se nahaja med drugim tudi v laseh, kjer skrbi za prožnost las, vitamin C pa pripomore k izgradnji kolagena, poleg tega pa kot močan antioksidant ščiti lase.

Izdelek je 100% naravni napitek v prahu, ki bo tvoje lase nahranil z vsemi potrebnimi vitamini in minerali in posledično..

  • zmanjšajo prekomerno izpadanje las,
  • preprečujejo cepljenje lasnih konic,
  • 5 g vsebuje kar 1.250 µg Biotina (2.500 %NRV),
  • ne vsebuje sladkorja,
  • uspešno stimulirajo rast las,
  • omogočajo hitrejšo obnovo poškodovanih las,
  • lasje postanejo močnejši, gostejši in sijoči,
  • nudijo dolgotrajno in celovito nego vaših las.

 

Priporočena dnevna količina je 5 g (1 merica). Vmešajte v kozarec vode in zaužijte takoj ko se prah raztopi. S 5 g prahu zaužijete 1.250 µg (2.500 % NRV) biotina in 100 mg (125 % NRV) vitamina C.

-15%

Babe’s Hair Vitamins

Prehransko dopolnilo

Revolucionarna formula z biotinom, kolagenom in mineralom lepote
  • Daljši, gostejši in močnejši lasje 
  • Skrbi za zdravje las in pospeši njihovo rast
  • 5 g vsebuje kar 450 µg Biotina (900% NRV)
  • Lase nahrani z vsemi pomembnimi vitamini in minerali
  • Ne vsebuje sladkorja
  • Dokazano delovanje
150g | za 30 dni
Redna cena: 25,95 
22,05 
in prihrani 3,90 

Dodaj komentar

Delivery
Samo še 30€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-30%
Babe’s Magnezij

Okusen napitek za preprečevanje mišičnih krčev in utrujenosti

11,95  8,37 
-20%
Bye Bye Cellulite

Naravni piling za odpravljanje videza celulita

22,98  18,40 
-25%
Babe’s B Kompleks

Napitek z skupino B vitaminov, ki omejijo negativne učinke utrujenosti in stresa

6,95  5,21