#mojaizkušnja Večini od nas je znan izraz »bad hair day«, ki zaznamuje dneve, ko se nam zdijo lasje v posebej slabem stanju in z njihovim videzom nismo zadovoljni. Da bi bilo... Kako sem pospešila rast svojih las | Babe's Vitamins
Pomoč uporabnikom
080 35 31 info@babesvitamins.si
Sign in
0,00 €
skrij vrstico
 • Brezplačna dostava za vse nakupe nad 30 €.
 • Nadzor kakovosti v skladu s HACCP standardi
 • Slovenska blagovna znamka, prisotna v več kot 30 državah.
 • 100% varen nakup in plačilo. Preverjena in certificirana spletna trgovina.
Sign in
0,00 €

Kako sem pospešila rast svojih las

#mojaizkušnja

Večini od nas je znan izraz »bad hair day«, ki zaznamuje dneve, ko se nam zdijo lasje v posebej slabem stanju in z njihovim videzom nismo zadovoljni. Da bi bilo takih dni čim manj, vam bom v nadaljevanju predstavila svojo lastno izkušnjo o tem, kako sem pospešila rast svojih las na zelo preprost in zanesljiv način.

Ne dolgo nazaj so bili lasje moja vsakdanja skrb. Obiski frizerja so bili pogosti, saj so bili v nasprotnem primeru moji lasje razcepljeni in so štrleli vsak po svoje. V najstniških letih sem se krajših las naveličala in si zaželela dolge lase. Saj ne more biti tako težko, sem pomislila in se ne zavedala težav, ki so sledile. Ker se nisem več tako pogosto strigla, so konice postajale vse bolj suhe in razcepljene, kar je otežilo tudi njihovo rast. Zaradi hormonskih sprememb v času adolescence so se mi lasje tudi vedno bolj mastili, zato sem jih prala vse pogosteje in postali so še bolj suhi ter začeli bolj izpadati. Začetek mojega podviga je bil torej bolj klavrn.

Sčasom sem poskusila mnogo stvari, da bi se stanje las izboljšalo:

 • Svoj star šampon sem zamenjala za novega, ki je narejen na bazi naravnih sestavin.
 • Po pranju na lase vedno nanesem balzam, ki jih nahrani in jim povrne zaščito, ki smo jo sprali s šamponom.
 • Masaža lasišča enkrat na teden.
 • Lase imam redko spete. Ko pa jih spnem, to naredim z mehko elastiko ali tisto v obliki spirale.
 • Fen in likalnik za lase uporabljam čim bolj redko.

Vse to mi je pomagalo, da so lasje dobili malo bolj zdrav videz in niso bili več tako suhi. Stanje se je od prej malo izboljšalo, vendar še vedno nisem dosegla videza povsem sijočih las, ki se ne bi ves čas lomili. Odločila sem se, da se bolj poglobim v sestavo lasu.

Zakaj pride do upočasnjene rasti las?

Z izdelki za nego las poskrbimo le za zunanjo zaščito. Vsak las izhaja iz lasnega mešička, v katerem so celice, ki dobivajo hranilne snovi iz notranjosti telesa. Pomislila sem, da bo veliko vlogo igrala pravilna prehrana. Za izgradnjo lasu so posebej pomembne beljakovine, saj je njegova glavna sestavina keratin. Z leti ga telo izgrajuje vse počasneje, zato tudi lasje postajajo vse bolj krhki in se lažje lomijo, upočasnjena je tudi njihova rast. Pomembni so tudi vitamini, minerali in glukoza, ki jih telo ne zmore izgraditi samo in jih je zato nujno potrebno zaužiti z živili.

Ob tem sem pomislila na svojo vsakdanjo prehrano, ki ni bila posebej usmerjena v živila bogata z beljakovinami. Bodo pomaranča, nekaj oreščkov in žitarice za zajtrk res pomagali pri rasti mojih las? Odločila sem se poskusiti, saj sem tudi danes še vedno mnenja, da se da vse doseči po naravni poti.

V tistem času sem zasledila tudi izdelek, ki v eni škatli vsebuje vse potrebne hranilne snovi za rast las. Prehransko dopolnilo Babe's hair vitamins vsebuje 100% naravne ssestavine in je presno živilo. Brala sem nalepko in poleg ostalih sestavin zasledila najpomembnejše:

 • Biotin (vitamin B7) ohranja zdrave lase in pospešuje rast.
 • Kolagen, ki ga z leti v telesu začne primanjkovati.
 • MSM, znan kot mineral lepote.
 • Vitamin C, ki lasem zagotavlja elastičnost in čvrstost. Poleg tega povečuje virkulacijo in prekrvavljenost lasišča.
Kako sem pospešila rast svojih las

K prej naštetim metodam, sem v svojo rutino dodala tudi napitek in rezultati so neverjetni! Enkrat dnevno v kozarec vode stresem priporočeno merico in po dveh mesecih opazim, da so se moji lasje okrepili, so močni, sijoči in končno dovolj dolgi. Ob česanju in umivanju manj izpadajo in niso razcepljeni.

Ne bojim se več izpustiti obiska pri frizerju ali občasno uporabiti fena in likalnika, saj lasje ostanejo zdravi. Oblikovanje pričeske ni bila še nikoli tako lahka naloga. Sliši se tako preprosto, kajne? Pa vendar deluje in najbolj sem zadovoljna, da vse to dosežem z naravnimi sestavinami. Prijateljicam, ki jih pestijo podobne težave, vedno vesela predlagam naj v svojo običajno nego vključijo tudi Babe's hair vitamins. Upam, da izdelek pomaga tudi tebi! 😊Sledi nam:

Želiš proslaviti/deliti svojo ženstvenost? Bejba, deli svojo zgodbo glasno in ponosno.

Samo označi svojo objavo z #babesvitamins in spremljaj nas ter druge bejbe na instagramu!  

© 2019 Babe's Vitamins. Vse pravice pridržane.

Vsa vsebina spletnega mesta www.babesvitamins.si je informativne narave in ne more nadomestiti nasvetov farmacevta ali obiska pri zdravniku.

Naložbo v vzpostavitev spletne strani in spletne trgovine sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija preko Evropskega sklada za regionalni razvoj.