100% garancija na zadovoljstvo

Ekspresna dostava v 1-2 dneh

Brezplačna poštnina nad 30 eur!

14-dnevna pravica do vračila

Slovenska blagovna znamka

Preverjena kakovost

100% garancija na zadovoljstvo

Ekspresna dostava v 1-2 dneh

Brezplačna poštnina nad 30 eur!

14-dnevna pravica do vračila

Slovenska blagovna znamka

Preverjena kakovost

Kako odpraviti menstrualne krče?

Tudi ti poznaš občutek, ko enkrat na mesec težko vstaneš iz postelje? Boli te trebuh, na nočni omarici pa te že čaka termofor? Tja si ga postavila, ker si vedela, da te zjutraj čaka prvi dan menstruacije. Sama sem imela z menstrualnimi krči velike težave in v nadaljevanju ti bom predstavila načine, kako sem se z njimi spopadla in kako sem jih odpravila.

 

Odkar pomnim, so bili dnevi menstruacije zame velika muka. Med menstruacijo se maternica krči in tako neoplojeno jajčece odluščeno sluznico potiska ven iz telesa, kar lahko povzroča hude bolečine. Pri meni se je običajno začelo z bolečinami v spodnjem delu hrbta in naslednji dan je sledila menstruacija. Prvi dan je bil vedno najtežji, bolečina je bila najmočnejša, občutila sem tudi slabost v želodcu in glavobol. Včasih je bilo tako hudo, da sem do večera obležala v postelji. Bližnji so poskrbeli za termofor in toplo juho ali čaj, ki so me pogreli. Življenje se je takrat za cel dan ustavilo, enkrat na mesec sem izpustila obisk šole in kasneje fakultete ali službe.

Ker sem simptome boleče menstruacije želela zmanjšati, sem se posvetila skrbi za zdravje telesa.

  • Že dolgo redno telovadim, vsaj pol ure na dan se posvetim teku, sprehodu ali vsaj vodeni vadbi prek spleta.
  • Tudi redna spolna aktivnost blagodejno vpliva na telo in spolni odnosi med menstruacijo blažijo bolečino krčev.
  • Prehranjujem se dokaj zdravo in kupujem zelo raznolika živila. Običajno v obrok vključim veliko sadja ali zelenjave. Izjema so dnevi tik pred mesečnim perilom, ko je skodelica sladoleda na dan nekaj običajnega – ja, tudi pozimi! ? Prav tako se mi v tistem času prileže košček čokolade (po možnosti temne), ki v telesu sprosti hormone sreče.
  • Svojemu telesu torej dam vse potrebno, da se počuti najbolje.
  • Šele pred kratkim sem se posvetila stresu, ki prav tako lahko močno vpliva na potek menstrualnega cikla. Stres ruši hormonsko ravnovesje in je lahko razlog, da se menstrualni cikel zamakne, traja dlje ali manj časa, povzroči lahko tudi vmesne krvavitve. Poleg tega zniža odpornost in ker je imunski sistem slabši, telo menstrualne bolečine slabše prenese.

 

Zato sem še posebej pred menstruacijo pozorna na to, da si za počitek vzamem dovolj časa in da se posvetim prijetnim stvarem, kolikor je to možno.

Če utegnem, se naročim na masažo, saj je to ena najbolj prijetnih sprostitev, kajne? ? V dnevih menstruacije imam pri sebi vedno tudi termofor, ki ga položim na spodnji del trebuha. Daje mi prijeten in topel občutek, s segrevanjem pa tudi pomaga pri cirkulaciji krvi in blaži bolečino.

Nekaj časa nazaj nazaj sem odkrila tudi izdelek, ki že po prvi uporabi kaže osupljive rezultate! Prehransko dopolnilo Babe’s magnezij je napitek, ki si ga pripravim enkrat na dan.

Magnezij je mineral, ki je zelo pomemben za delovanje živčevja in mišic. Pripomore tudi k zdravim zobem in kostem. Če ga imamo v telesu premalo, lahko to pripelje do pogostih mišičnih krčev, utrujenosti in pomanjkanja energije, pojavi se glavobol, nezbranost in pomanjkanje apetita.

 

V zadnjih dveh mesecih so moji menstrualni krči občutno blažji. Prvič se dnevov mesečnega perila ne bojim in jih pričakam mirna, saj vem, da ne bom nemočna obležala doma. Med menstruacijo nisem več utrujena in izčrpana, tudi mišičnih krčev praktično ne čutim več. Opazila sem tudi, da imam vsak dan več energije in naspim se veliko bolje. Izdelek je veganski, zato vem, da z napitkom ne zaužijem umetnih snovi. Vsebuje magnezijev citrat ter naravno aromo pomaranče in limone, ki dajeta napitku svež okus.

Počutim se odlično, ker vem, da primerno skrbim za telo in mu zagotavljam snovi, ki jih potrebuje. Upam, da izdelek preizkusiš tudi ti! ?

 

Telesu je potrebno zagotoviti vse snovi, ki jih potrebuje za svoje delovanje in telo nam z zdravjem in dobrim počutjem to vrača. Bolj kot boš skrbela zase, bolj boš zmogljiva, polna energije in zmožna uživati v vsakem dnevu življenja – tudi v času menstruacije.

-30%

Babe’s Magnezij

Prehransko dopolnilo

Okusen napitek z magnezijevim citratom za optimalno absorpcijo
  • Pripomore k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti
  • Pripomore normalnim mišičnim funkcijam
  • Pripomore normalnim psihološkim funkcijam
  • Pripomore k normalni sintezi beljakovin
  • Pomaga pri vzdrževanju normalnih kosti in zob
  • 375 mg magnezija na doziranje
  • Optimalna absorpcija
150g | za 30 dni
Redna cena: 11,95 
8,37 
in prihrani 3,58 

Dodaj komentar

Delivery
Samo še 30€ do BREZPLAČNE POŠTNINE
Izdelki v košarici

V košarici ni izdelkov.

Posebna ponudba samo tukaj!

Dodajte k naročilu in prihranite!

-30%
Babe’s Magnezij

Okusen napitek za preprečevanje mišičnih krčev in utrujenosti

11,95  8,37 
-20%
Bye Bye Cellulite

Naravni piling za odpravljanje videza celulita

22,98  18,40 
-25%
Babe’s B Kompleks

Napitek z skupino B vitaminov, ki omejijo negativne učinke utrujenosti in stresa

6,95  5,21